top of page

Hvad er coaching?

Du finder svaret her...

Green Leaves
Hvad er coaching?

Hvad går coaching ud på?
Coaching er en samtaleteknik, der består af reflekterende og udforende spørgsmål, som giver dig nye indsigter omkring dig selv. Coaching handler om personlig eller faglig udvikling. Udviklingen kan være i retning af en tilstand, du gerne vil opnå eller væk fra en tilstand, som du ikke ønsker.

 

En coachingsamtale fokuserer på coachees mål, motivation og adfærd mod dette. Samtalens teknik og metode frembringer indsigter omkring emnet, som coachee ikke tidligere har været opmærksom på. Derved bliver coachee styrket i forståelsen af, hvilken konkret adfærd der kan bringe denne tættere på- eller helt i mål.

Hvordan hjælper coaching dig:

Min coaching metode går ud på, at vi i fællesskab:

  • Skaber indsigt i dine  reaktionsmønstre.

  • Skaber nye handlemuligheder, når du forstår dine gamle mønstre.

  • Gør dig i stand til at flytte dig selv præcis derhen, hvor du gerne vil.

  • Du får støtte og vejledning hele vejen til målet, så du rent faktisk kommer i mål.

Den type coaching, jeg tilbyder, kaldes transformativ coaching, fordi jeg fokuserer på, at du ikke blot skal forstå dine nuværende udfordringer, men at vi i fællesskab bryder de gamle mønstre ved at handle.

Jeg anser det altså ikke for en succes, at du blot forstår mønstrene intellektuelt. Du skal blive i stand til at tage konkrete skridt imod forandring. Nu og i fremtiden.

Hvad er forskellen fra andre typer af hjælp

Til forskel fra andre samtaleformer så som rådgivning, vejledning, terapi og psykologi udfordrer coaching vores gamle overbevisninger og støtter os i at finde svarene i os selv. Coaching er derfor en aktiv proces, hvor coachee går undersøgende til værks og ikke får svarene foræret.

Overordnet kan man også sige, at coaching har primær fokus på nutiden og fremtiden, hvor en mere klassisk tilgang i psykologiens fagområde har fokus på fortiden.

 

Vi mennesker har et grundbehov for at udvikle os, og til det er coaching et rigtig godt værktøj for de fleste. At indgå i en coachingrelation er en meget aktiv proces, som handler om at reflektere over udfordringer, muligheder og løsninger. Coaching er en måde at genfinde alle de kvaliteter, vi besidder som mennesker, så vi kan skabe power og slippe ud af den falske komfortzone, som holder os tilbage fra at udleve vores drømme.

Som coach bruger jeg metoder såsom:

  • Kraftfuld kommunikation og lytning

  • Kognitiv empati

  • Effektfulde spørgsmål 

  • Mønsterbrud 

I coachingforløb med mig får du udover coachende samtaler også opgaver, øvelser og værktøjer efter dine behov og konkrete udfordringer. Du arbejder med øvelserne imellem sessionerne, så vi efterfølgende kan evaluere og justere sammen. Indsigterne fra samtalerne og værktøjerne kan du også bruge efter endt forløb.

bottom of page